Insumed

Insumed Termékek

INSUMED termékeink túlsúlyosoknak, túlsúlyos diabéteszeseknek, hiányos tápláltságúaknak, sportolóknak

Az INSUMED terápiás koncepciók egyik alapfeltétele az INSUMED termékek fogyasztása. A termékek gyártója és forgalmazója a németországi INSUMED cég. A németországi gyárban a termékek gyártása a legszigorúbb higiéniai követelményeknek, nemzetközi normáknak megfelelően folyik, rendszeres laboratóriumi ellenőrzések kíséretében.
 
A kiváló német minőség egyik biztosítéka, hogy a Trinkmahlzeit termékcsalád forgalomba hozatala a németországi és EU-s szigorú egészségügyi regisztrációs törvények értelmében történik és ennek alapján Magyarországon is OGYÉI-regisztrációjuk megtörtént.

Minőség

Az INSUMED termékeinek fejlesztése, összetételük összeállítása orvosok, kutatók, táplálkozási specialisták, gyógyszerészek közreműködésével történik, a legfrissebb nemzetközi kutatási eredmények gyakorlati alkalmazásának felhasználásával.
 
A termék-receptúrákba beépülnek az új ismeretek és ezért az összetételüket évek óta aktualizálják, optimalizálják. 2004. óta szinte minden évben megtörtént a termékek összetételének fejlesztése. A Trinkmahlzeit esetében, melyek speciális gyógyászati célra szánt tápszerek voltak és az új EU-szabályozás értelmében speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerek kategóriájába tartoznak, ez jól látható az előírásoknak megfelelő OÉTI regisztrációk, majd később az OGYÉI regisztrációk tükrében. Minden összetétel-változás a címkék változását okozta, a címke változás első körben a német hatóságoknál kötelezte az INSUMED-et az új regisztrációra, aminek alapján a magyar hatóságoknál is megtörtént a nyilvántartásba vétel.
 
Az INSUMED termékei között vannak az új EU-s szabályozás értelmében élelmiszerek, ezek a fehérje koncentrátumok, levesek, mobil szeletek. Annak ellenére, hogy EU-s minősítésük élelmiszer, a gyártási és minőségi körülményeik megegyeznek a Trinkmahlzeit speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerek gyártási körülményeivel.

Összetétel

Az INSUMED olyan termékeket forgalmaz, amelyek alacsony, illetve más élelmiszerekhez hasonlítva is alacsony glikémiás indexűek.
 
Emellett a Trinkmahlzeit speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerek magas élelmi-rostanyag tartalmuk miatt hosszan tartó teltségérzetet okoznak. Kalória-tartalmuk alacsony. Az összes termékről általánosságban elmondható, hogy a termékek receptúrája speciálisan lett kialakítva túlsúlyos páciensek energiaredukciós táplálkozásának kiegészítésére, figyelembe véve az alacsony glikémiás terhelést ill. indexet. A túlsúlyosok kezelésének nemzetközi irányelvei alapján történt a speciális tápanyag-, vitamin-, nyomelemtartalom meghatározása.
 
Vannak olyan termékek – a BESTFORM termékcsoport – melyeknek összetétele a hiányos táplálkozásúak tápanyaggal való ellátását támogatja, és vannak olyanok, melyek a testsúly-kontrollált táplálkozást támogatják – mint a levesek és mobil szeletek.

TRINKMAHLZEIT

A Trinkmahlzeitek különböző ízesítésű, speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerporok. Részleges táplálásra szolgáló speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerek (kiegészítő – kiegyensúlyozott diéta) az elhízás, és az ezzel esetlegesen egyidejű kachexia vagy szarkopénia – az INSUMED tanácsadó által megállapított étrenddel történő – táplálkozási kezelésének kiegészítésére.
 
Csak az INSUMED tanácsadó pontos utasítása alapján és rendszeres ellenőrzése mellett fogyaszthatók. Az elfogyasztandó napi adagok számát INSUMED tanácsadója határozza meg.
 
Kizárólagos tápanyagforrásként nem alkalmazható. A személyre szóló INSUMED táplálkozási utasítások lehetővé teszik, hogy a fogyókúra ideje alatt a szervezet hozzájusson a szükséges mennyiségű fehérjéhez, vitaminokhoz, makro- és mikrotápanyagokhoz, élelmi rosthoz, melyek a normális működéséhez nélkülözhetetlenek.
 
Az INSUMED Trinkmahlzeit speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerpor teszi lehetővé, hogy a fogyókúrázók akár hosszú időn keresztül zsírszegény, kiegyensúlyozott fehérje- és szénhidráttartalmú, élelmi rostban gazdag táplálkozást folytathassanak.
 
A Trinkmahlzeitek többféle ízesítésűek: natúr, vanília, csoki, eper-rebarbara, karamell, tejeskávé.

BESTFORM

A BESTFORM egy hat komponensű fehérjét tartalmazó fehérje-koncentrátumpor L-karnitinnal, L-glutaminnal, természetes elágazó szénláncú aminosavakkal (BCAA), vitaminokkal, ásványi anyagokkal és édesítőszerrel, a fehérjehiányos táplálkozás tüneteinek mérséklésére. 100 g Bestformban 85 g fehérje van.
 
Az életkortól függetlenül fehérjehiány, szarkopénia és katabolikus állapot diétás kezelésének kiegészítésére ajánlott. Minden korosztályban, de különösképpen időskorban a fehérjehiányos állapot csökkentésében, az immunrendszer erősítésében, a teljesítőképesség fokozásában jelenthet segítséget.
 
A laktóz- és gluténmentes BESTFORM Vegan 100 grammja 78 gramm különbözö növényi fehérjéket tartalmaz, biológiai hasznosíthatósága 140.

INSUMED SZELETEK

A fogyókúra megkönnyítésére az INSUMED olyan élelmiszereket is gyárt és forgalmaz, amelyek támogatják a testsúly-kontrollált táplálkozást, ilyenek a mobil szeletek. Ezek háromféle ízesítéssel készülnek, a citrom – túróízű szelet adagonként 18 g, a vegan csoki – karamellízű 12 g, a vanília – mogyoróízű 11 g fehérjét tartalmaz.

INSUMED LEVESEK

A fogyókúra megkönnyítésére valók az INSUMED levesek és a fogyókúra után jó szolgálatot tehetnek a testsúly-kontrollált táplálkozás során és segíthetnek az elért testsúly megtartásának támogatásában-.