Túlsúlyosok INSUMED táplálkozási koncepciója

Túlsúlyosok INSUmed táplálkozási koncepciója: fogyókúra INSUMED táplálkozási tanácsadók felügyelete mellett. Az INSUmed: Németországban kifejlesztett, INSUmed táplálkozási tanácsadók által kontrollált diétás rendszer.

A cég tevékenységének előterében a túlsúlyosság és szövődményeinek megelőzése áll. Az INSUmed táplálkozási tanácsadója a táplálkozási tanácsadások során megtanítja az Ön számára megfelelő egészséges életmódot.

Ennek alapja a diagnosztika, méri és elemzi a testösszetételét, majd meghatározza a terápiát, amely speciális – gyógyászati célra szánt – élelmiszerek és egészséges, bőséges főétkezésekből áll. Aki egészségesen akar lefogyni, annak egészségesen kell ennie, az egészséges étkezésről beszélünk és nem a koplalásról.

Így épül fel a tanácsadás a gyakorlatban

 • BIA-mérés: az INSUmed táplálkozási tanácsadó a páciens testösszetételét egy bioimpedancia elven működő készülékkel (BIA) vizsgálja.
 • Tanácsadás: az INSUmed táplálkozási tanácsadó rendszeresen táplálkozási és életmódbeli tanácsokkal látja el a fogyókúrázót.
 • Megvalósítás: a részvevő az INSUmed táplálkozási tanácsadó tanácsai alapján táplálkozik, az INSUMED táplálkozási tanácsadó ellenőrzi a fogyás folyamatát a következő mérés során.

Mérések

A mérleg csak a féligazságot mutatja!

Egy diéta során fontos tudni, hogy egészséges-e a szervezetünkben az izom-víz-zsír egymáshoz viszonyított aránya. Ha az Ön INSUmed táplálkozási tanácsadója ismeri szervezetének összetételét, akkor el tudja látni Önt olyan táplálkozási, életmódbeli tanácsokkal, amelyeknek betartása életminőségének javulásához vezet.

A szervezet összetételéről a leggyorsabban és legegyszerűbben BIA-méréssel szerezhetünk pontos információt. Az INSUmed táplálkozási tanácsadók egy speciális, rendkívül érzékeny és ezért nagyon pontosan dolgozó orvosi műszert, az AKERN 101 nevű műszert használnak.

A méréshez körülbelül 5 percre le kell feküdni egy ágyra. Ez idő alatt kiegyenlítődnek a szervezetünk vízterei a fej és a láb között. A kéz- és a lábfejre két-két elektródát ragaszt az INSUmed táplálkozási tanácsadó, amelyeket mérőkábelek segítségével összeköt a műszerrel. A néhány pillanat múlva érzékelt elektromos jeleket a számítógépes program értelmezhető adatokká alakítja.

A BIA-mérés eredménye, amit a diagramokon látunk, megmutatja a páciens szervezetének:

 • zsírtartalmát,
 • zsírmentes állományát,
 • izomállományát,
 • sejtközötti állományát,
 • a szervezet teljes folyadéktartalmát,
 • a sejten belüli folyadéktartalmát,
 • a sejten kívüli folyadéktartalmát,
 • a szervezet alapanyagcseréjét.

Tanácsadás

Az INSUmed – Akern szoftver és a BIA-mérőkészülék használata a tanácsadás sikerének egyik alapja és feltétele. A mérési eredményből megtudhatjuk, hogy a szervezetben egészséges vagy kóros az izom-zsír-víz egymáshoz viszonyított aránya.

Az Ön INSUmed táplálkozási tanácsadója pontosan látja, hogy ha a testsúlya csökken az INSUMED terápia hatására, akkor zsírból, vízből, netán izomból fogy-e.

Ha azt látja, hogy az izomzata fogy, akkor azt a tanácsaival és a megfelelő INSUmed tápszerekkel vagy élelmiszerekkel korrigálni tudja.

A diéta során a résztvevőknek nem szabad éhezniük, de a meghatározott táplálék mennyiségénél többet enniük sem. A szoftver segít a fogyókúrázók étrendjének összeállításában.

Az INSUmed személyre szabott diétaterápia lényege, hogy a zsírégetés mellett megtartja az izomzatot. Ha testsúlya csökken és az izomállománya stabil, akkor biztos, hogy zsírt és vizet veszít.

Megvalósítás

A koncepció napi háromszori étkezést engedélyez, ezáltal az étkezések közti szünetekben minimálisra csökken az inzulinszint, ami a „bekapcsolja” a zsírégetést. Kezdetben a háromból kettő, majd később egy étkezés történik az INSUmed által kifejlesztett speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszerek (Trinkmahlzeit). A többi étkezést a résztvevő – az INSUmed táplálkozási tanácsadó javaslata alapján – maga állítja össze.

Az INSUmed speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszerek (Trinkmahlzeitek) csak INSUmed táplálkozási tanácsadói  utasításra, és rendszeres BIA-méréses ellenőrzés mellett fogyaszthatók az optimális – egészséges – hatás elérésének érdekében. A diétaterápia a túlsúlyosok szervezetének egyedi igényeit figyelembe véve különböző táplálkozási előírásokat tartalmaz.

Az INSUmed speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszerek fogyasztásával kapcsolatos INSUmed táplálkozás tanácsadói, orvosi utasítások betartása mellett a kalória-csökkentett táplálkozás biztosítja a zsírégetést és az izomzat megtartását.

Alapszabályok

 1. Aki egészségesen akar lefogyni, annak egészségesen kell ennie.
 2. Az étkezések közötti szünetek ne legyenek 4 óránál rövidebbek! Ez egy idő után ugyanis elhízáshoz vezethet.
 3. Két étkezés között ne teljen el 5,5-6 óránál hosszabb idő, akkor ugyanis éhezünk, ami egy idő után szintén elhízáshoz vezet.
 4. Naponta legalább 2-3 liter víz fogyasztása.
 5. Mozgás, naponta!
 • Ez lehet akár sport is…
 • Személyre szabottan
 • Rendszeresen
 • Nem kell nagy
 • megerőltetés, napi 30 perc séta már segít.

Az egészségtelen fogyás következménye:

kövér –> kövérebb –> még kövérebb. Beindul a jojó-effektus.

Amit ne csináljunk:

 • nullkalóriás diéta,
 • böjt, éhezés,
 • étkezések kihagyása,
 • rendszertelen evés,
 • napi egyszeri evés.

Ezek az izomzat leépüléséhez vezetnek, aminek következménye a jojó-effektus, éppen ezt szeretnénk elkerülni.

Egészségesen lefogyni:

azt jelenti, hogy miközben a szervezet elveszti a felesleges zsírtömegét, megtartja a létfontosságú izomzatát.  A bőrünk alatti zsírpárnák (combon, lábon, fenéken stb.) – általában – csak esztétikai problémát jelentenek, a hasi zsír azonban az egészségünket károsítja!

A fogyókúrát bevezető böjt:

Az első minimum két napon az INSUmed táplálkozási tanácsadó utasítása alapján csak INSUmed Trinkmahlzeit speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszer port fogyasszon, 4 óránként, és igyon megfelelő mennyiségű (2-3 liter) vizet.

Intenzív zsírcsökkentés:

INSUmed táplálkozási tanácsadó utasítása alapján reggelire és vacsorára INSUmed Trinknahrung speciális, gyógyászati célra szánt turmixot fogyasszon! Délben az INSUmed BIA szoftver „Vegyes koszt ismertető“-je alapján összeállított, bőséges és finom ebédet egyen! Ne feledkezzen meg arról, hogy megfelelő mennyiségű vizet kell innia!

vagy

INSUmed táplálkozási tanácsadó utasítása alapján reggelire és ebédre INSUmed Trinknahrung speciális gyógyászati célra szánt turmixot fogyasszon! Este az INSUmed BIA szoftver „Vegyes koszt ismertető“-je alapján összeállított bőséges és finom vacsorát egyen! Ebben az esetben a szabály az, hogy az ajánlott fehérjék dupláját és a szénhidrátok felét fogyassza el! Ne feledkezzen meg arról, hogy megfelelő mennyiségű vizet kell innia!

Építő szakasz

INSUmed táplálkozási tanácsadó utasítása alapján reggelizzen és ebédeljen. Vacsorára INSUmed Trinknahrung speciális, gyógyászati célra szánt turmixot fogyassza! Ne feledkezzen meg arról, hogy megfelelő mennyiségű vizet kell innia!

A testsúly stabilizálása

INSUmed táplálkozás tanácsadó utasítása alapján reggelizzen, ebédeljen és vacsorázzon (3 étkezés). Reggelire és ebédre zsírszegény, fehérjében és szénhidrátban gazdag főétkezést fogyasszon sok zöldséggel, gyümölccsel. Kerülje a nem teljes kiőrlésű gabonából készült és a cukrot tartalmazó élelmiszereket. Vacsorára zsírszegény és szénhidrátszegény vagy -mentes ételeket fogyasszon fehérjékkel, zöldségekkel, salátákkal! Vacsorára ne egyen gyümölcsöket! Ne feledkezzen meg arról, hogy megfelelő mennyiségű vizet kell innia!